دیوارهای سبز یا Green wall در سال های اخیر به یک روند جدید و در حال رشد در محیط های بسته و باز تبدیل شده است. گنجاندن طبیعت زنده در محیط های شهری نه تنها جذابیت بیشتری دارد بلکه دارای مزایا و اهداف دیگری نیز می باشد. چه در فضای داخلی و چه در فضای باز و برای هر شرایطی یک دیوار سبز مناسب وجود دارد. اما دیوارهای سبز دقیقاً چگونه ساخته می شوند و چگونه می توان انواع مختلف آن را از یکدیگر تفکیک کرد؟ در این مطلب با ما باشید چون قصد داریم شما رو بیشتر با دیوار سبز یا گرین وال آشنا کنیم.
دیوار سبز یا گرین وال چیست؟
تا سال 2050، 66٪ از جمعیت جهان در شهرها زندگی خواهند کرد. با افزایش شهرنشینی، میزان فضای سبز در شهرها کاهش می یابد. طراحان و معماران شهری در حال یافتن روش هایی برای «سبزتر کردن» ساختمان ها برای کمک به مردم در شهرها هستند که طبیعت رو تجربه کنند. یکی از راه حل هایی که طراحان برای این مسئله در نظر گرفتند ایجاد دیوارهای سبز بود که بسیار هم مورد توجه قرار گرفت.
دیوارهای سبز که به آنها باغ های عمودی یا دیوارهای زنده نیز گفته می شود، نوع جدیدتری از دیوار گیاهان هستند. گیاهانی که در نمای سبز رشد می کنند (همانند گیاهان رونده) در پایه دیواره ریشه دارند اما در گرین وال گیاهان مستقیماً در دیوارها کاشته می شوند.
برخی از مزایای دیوارهای سبز چیست؟
دیوارهای سبز فواید زیادی دارند. اول از همه اونها به تمیز کردن هوایی که تنفس می کنیم کمک می کنند. مانند همه گیاهان، گیاهانی که در دیوارهای سبز هستند فتوسنتز می کنند. این بدان معناست که آنها از نور خورشید، آب و دی اکسید کربن برای تولید اکسیژن استفاده می کنند. این روند دی اکسید کربن مضر رو از هوا خارج کرده و اکسیژن مورد نیاز برای تنفس رو آزاد می کنه. گیاهان همچنین توانایی طبیعی در پاکسازی هوا با جذب آلاینده ها و مواد شیمیایی سمی رو دارند. اونها این کار رو از طریق سوراخ های میکروسکوپی در برگ های خود به نام روزنه انجام می دهند. میکروارگانیسم ها (موجودات زنده بسیار کوچک) که در داخل گیاهان زندگی می کنند نیز می توانند به پاکسازی هوا کمک کنند. آنها این کار را با تجزیه مواد شیمیایی سمی و آزادسازی مجدد آنها در جو انجام می دهند.
دیوارهای سبز همچنین می توانند مزایای روانشناختی داشته باشند. طبق انجمن روانشناسی آمریکا، مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور منظم از پنجره مدرسه یا مطب خود به طبیعت نگاه می کنند احساس شادتری دارند. مردم به جای استفاده از آجر یا بتن خالی، ساختمان هایی را که دارای عناصر طبیعی هستند ترجیح می دهند.
انواع مختلف گرین وال یا دیوار سبز
شبکه های سیمی:
نصب این دیوار نسبت به انواع دیگر دیوارها راحت تر است. در این نوع دیوار یک توری سیمی مناسب برای رشد گیاهانی که دارای رشد کمتری هستند بر روی دیوارهای ساختمان کشیده می شود.
سیستم نمد پلیمری:
این نوع دیوار یکی از جدیدترین انواع دیوار سبز است که از تکنولوژی مناسب تری برخوردار هستند و از لحاظ آبیاری و زهکشی در شرایط ایده آل تری قرار دارند. از جمله ویژگی های این نوع گرین وال این است که گیاهان به راحتی بر روی آن جا به جا می شوند.
دیوار سبز مدولار:
این نوع دیوار سبز از دیوار اصلی ساختمان جدا است و گیاهان به صورت جدا بر روی آن رشد می کنند. این نوع گرین وال قابلیت انعطافی دارد و به شکل های دلخواه در می آید.
سیستم کابلی:
این نوع دیوار سبز مناسب کسانی است که به گیاهان رونده و پر شاخ و برگ علاقه دارند. در این نوع دیوار توپی های فولادی، عبور کابل ها را میسر می کنند و این نوع دیوار در بخش های مختلف ساختمان قابلیت نصب دارد.
سیستم دیوار سبز هیدروپونیک:
در گرین وال هیدروپونیک برای رساندن مواد مغذی به گیاه نیازی به خاک نیست و تنها با آب رشد می کنند. این سیستم یکی از محبوبترین و جدیدترین انوع دیوارهای سبز می باشد.
یک پیشنهاد خوب
با انواع گرین وال آشنا شدید و الان از مزایای اون خبر دارید. اگر تمایلی به هزینه کردن برای یک طراح داخلی ندارید و میخواید خودتون یک دیوار سبز در خانه ایجاد کنید، میتونید با قفسه بندی و استفاده از باکس های قفسه ای به راحتی یک گرین وال داشته باشید. باکس های قفسه ای آذین پلی نور قابلیت نورانی شدن دارند و میتونید رنگ نور اونها رو به کمک ریموت کنترل به 16 رنگ مختلف تنظیم کنید. درخشش نور این باکس ها در شب زیبایی خاصی به فضای خانه و محل کار شما میدن و به راحتی با هر دکوراسیونی سازگار میشن. این باکس ها از جنس پلی اتیلن هستند و از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. ریتم تغییر اونها رو میتونید خودتون تنظیم کنید. مثلا رنگ سبز رو به دلیل ست کردن با گیاهان انتخاب کنید یا روی حالتی تنظیم کنید که دائما با ریتم مشخصی تغییر کنه.
نتیجه گیری
در زمان های قدیم به دلیل کمبود جمعیت، شاهد مکان های سبز بیشتری در اطرافمون بودیم. با گذشت زمان و افزایش انسان ها مجبور به تخریب بسیاری از جنگل ها و فضاهای سبز شدیم. طراحان داخلی به دلیل اینکه این خلا رو در انسان از بین ببرند گرین وال یا دیوارهای سبز رو ابداع کردند. این دیوارها توسط انسان ساخته شده اند و با استفاده از گیاهان آپارتمانی خاص و یا گیاهان رونده ایجاد میشود. یکی از راه های آسان برای ایجاد گرین وال نصب قفسه های دیواری و قراردهی گیاهان در آنان است. این روش به هزینه کمتری نیاز دارد و بسیار مدرن است. پیشنهاد ویژه ما به شما دوستداران دیوار سبز، قفسه های نورانی است. این قفسه ها قابلیت تغییر رنگ دارند و به راحتی با تمام دکوراسیون ها سازگار میشوند.