مقالات قبلی درباره سبک مینیمالیست یا همان ساده گرایی صحبت کردیم. شعار این سبک اینه که هرچی وسایل کمتر باشه بهتره. اما در مقابل سبک مینیمالیست، سبکی به اسم ماکسیمالیست وجود داره. در این سبک همه چیز بسیار شلوغ، رنگی و آشفته است. آشفتگی نه به معنای منفی، بلکه تمام المان ها با فکر قرار گرفته شده اند. این ترکیبی متضاد از رنگ، مواد، بافت و مدرنیته با عناصر سنتی است. همه اینها با تعداد زیادی لوازم جانبی و تزئینات همراهند. اغلب اوقات کسانی که به این سبک علاقه دارند کلکسیونر و یا افرادی هستند که به جمع آوری چیزهای مختلف علاقه دارن. توی این مقاله به سبک مکسیمالیست بیشتر میپردازیم. اگه فکر میکنید که به این سبک بیشتر از مینیمال علاقه دارید پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
ماکسیمالیست
مینیمالیست به معنای خلاص شدن از شر وسایل اضافی و استفاده از موارد مورد نیازه و ماکسیمالیست بیشتر مربوط به طراحی های دارای رنگ، اشکال و بافت ها برای ایجاد فضایی کاملاً متفاوته. چیزی که یک روزی فقط مربوط به موسیقی، هنرهای تجسمی و ادبیات بود الان وارد دکوراسیون داخلی هم شده. یک تصور اشتباه درباره سبک ماکسیمالیست اینه که مردم فکر میکنن که این سبک مردم رو به جمع آوری لوازم بی مصرف تشویق میکنه در صورتیکه اصلا اینجوری که فکر میکنید نیست. این سبک شما رو تشویق میکنه که خیلی جسورانه از رنگ ها و طرح ها استفاده کنید. دقیقا نقطه مقابل مینیمالیست که شما رو ترقیب میکنه که از رنگ های سرد و محدود استفاده کنید.
اون طراحی های داخلی ماکسیمالیستی که ممکنه در پینترست یا اینستاگرام دیده باشید ممکنه ترسناک باشند. لازمه به یاد داشته باشید که هنگام استفاده از سبک خود در خانه همه چیز به شما و سلیقه بی نظیر شما مربوط میشه. نیکول الکساندر، طراح اصلی داخلی شرکت Siren Betty Design میگه: "ماکسیمالیسم به نوعی بسیار شخصی تر از مینیمالیسم است. همه مردم یکی نیستند؛ اونها پیچیده و چند وجهی هستند. این رو دکوراسیون ماکسیمال بیان میکنه."
برای شناسایی سبک ماکسیمالیست در دکوراسیون داخلی به المان های زیر دقت کنید.
• طرح های چاپی تکراری از گل، حیوانات و طرح های برجسته
• رنگ های پررنگ و غنی
• المان های دکوری و تزئینی خاص
• ترکیب بافت و رنگ
• آیتم های مختلف همچون کتاب، مجسمه و کارهای هنری
• ترکیب چند سبک مختلف
1. تو انتخاب رنگ دست و دلباز باشید
بنای اصلی سبک ماکسیمال رنگ ها هستند بنابراین باید در انتخاب رنگ دست و دلباز باشید. انتخاب رنگ ها بستگی به سلیقه شما داره اما معمولا از رنگ های تند و پررنگ برای دیوارها استفاده میکنند. هنگام انتخاب رنگ دیوارها به المان های داخل اتاق دقت کنید و با توجه به بافت، جنس و رنگ وسایل رنگ دیوار رو انتخاب کنید. پیشنهاد ما اینه که از رنگی استفاده نکنید که بعدا پشیمون بشید. اگر فکر میکنید برای اینکار نیاز به کمک دارید از یک طراح داخلی برای انتخاب رنگ دیوار کمک بگیرید.
رنگ المان های خانه در سبک ماکسیمالیست بسیار متنوع هستند. آذین پلی نور محصولاتی رو تولید میکنه که قابلیت نورانی شدن دارند و رنگ نور اونها به 16 رنگ تغییر میکنه. اگر طرفدار سبک ماکسیمال هستید میتونید از محصولات نورانی استفاده کنید و رنگ نور رو به صورت دلخواه تغییر بدید.
2. یک دیوار هنری ایجاد کنید
بسیاری از افراد عاشق دیوار هنری و شلوغی که یکی از مهمترین المان ها در دکوراسیون ماکسیمالیست هست میشن. شما میتونید هر سانتی متر از دیوار رو با آثار هنری و سوغاتی کشورهای مختلف پر کنید و همچنان روی مد باشید. رمز موفقیت داشتن یک دیوار زیبا به این سبک اینه که هر اطلاعاتی که درباره هماهنگی رنگ ها، قاب ها و آثار هنری دارید رو فراموش کنید و فقط دیوار رو با تمام چیزهایی که دوست دارید پر کنید. تنها نکته ای که باید به اون توجه کنید اینه که بین آثار هنری و نقاشی ها یک فاصله ای قرار بدین. درباره اندازه فاصله ها تصمیم بگیرید و اون رو در ادامه کار در نطر داشته باشید. آثار هنری و قاب های شما میتونند سایزهای متفاوتی داشته باشند اما فاصله بین اونها باید یکسان باشه.
3. خونه رو با چیزهایی که دوست دارید تزئین کنید
وقتی خونمون با وسایلی پر شده باشه که خیلی دوست داریم، علاقمون به خونه بیشتر میشه. ماکسیمالیست یعنی از هر چیزی بیشتر استفاده کنیم. این یعنی رنگ های مورد علاقه بیشتر، پارچه بیشتر و وسایل بیشتر. برای اینکه از تصادفی و شلوغ بودن دکوراسیون جلوگیری کنید چند رنگ رو در نظر بگیرید و از اونها بیشتر استفاده کنید.
4. کتاب پایه ثابت سبک ماکسیمالیست به حساب میاد
اگه عاشق کتاب هستید، سبک ماکسیمالیست رو هم دوست خواهید داشت. سبک مینیمالیست همون چیزیه که عاشقان کتاب دنبالش میگردن چون بقیه سبک ها معمولا تعداد کناب هایی که به نمایش گذاشته میشن رو به حداقل میرسونن. این سبک از طراحی داخلی به تمام کتاب هاتون خوش آمد میگه. دیگه نیازی نیست اونهارو توی جعبه بزارید و موقع نیاز دنبالشون بگردید.
5. نگران بی عیب بودن دکوراسیونتون نباشید
اینکه خونه رو بدون استرس بی نقص بودن تزئین کنید بسیار لذت بخشه. در واقع بهترین قسمت این سبک از طراحی داخلی اینه که نیازی به استرس داشتن در مورد تطبیق مبلمان یا رنگها ندارید. تنها به سلیقتون رجوع کنید و جوری طراحی رو انجام بدید که خودتون دوست دارید. چون بیشترین زمان رو خودتون در خونه میگذرونید نه دوستان و آشنایان.