رنگ و بافت
جنس و بافت عوامل مهمی هستند که باعث زنده شدن رنگ ها میشن. رنگ ها و بافت ها قسمت های ذاتی و تفکیک ناپذیری از طراحی هستند. در واقع بعضی از رنگ ها تنها در صورت قرار گرفتن در جنس و بافت مناسب، میتونند همنشینی زیبایی رو ارائه بدن. مثلاً پارچه نخی سفید و چرم مشکی کاملاً با هم تناسب دارند. ما میتونیم از دو جنبه به این مسئله نگاه کنیم مثلاً وقتی نور از بافتهای مختلف بازتاب پیدا میکنه، ما تاثیرات مختلفی رو مشاهده می کنیم. شاید این بازتاب درخشان، مات، کدر یا شفاف باشه یا نرمی و زبری بافت اون توجه انسان رو به خودش جلب کنه. اما ما از لحاظ فیزیکی هم می تونیم از بافت پارچه لذت ببریم و این زمانیه که بافت و جنس پارچه هم با زیبایی ظاهری اون هماهنگ هستند. پرده های سفید ساده وقتی از پارچه ای یا بافت مخملی دوخته شده باشند جذاب تر میشن. بنابراین هرچه ترکیب رنگ ساده تری رو انتخاب کنید نقش و بافت پارچه اهمیت بیشتری پیدا میکنه. البته مدل های پیچیده هم شکل خاص خودشون رو دارند، اما رنگ های ساده و مدل های بدون زرق و برق قدرت و جلوه بافت و جنس پارچه رو بیشتر می کنند. بافت به کیفیت سطح یک ماده گفته میشه. این کیفیت سطح، مستقیماً با لمس (بافت لمسی) یا غیرمستقیم توسط چشم (بافت بینایی) درک میشه.
رنگ و نور
نور فراوان و خوب، یکی از بهترین عناصر در دکوراسیونه که میتونید روی اون مانور بدید. قدرت نور توی تمام شکل هاش، ابزار موثری برای تغییر کیفیت هر رنگ و فضای خاص در طراحی دکوره. اکثر اوقات، نور چندان مورد توجه قرار نمیگیره. اما این عنصر، عملا قدرت اون رو داره که تاثیر رنگ رو کاملا از بین ببره یا به بهبود اون کمک کنه. وقتی که رنگ و پارچه رو انتخاب میکنید، اونها رو در نور طبیعی روز، در زمان های مختلف روز و زیر منابع نوری مصنوعی مختلفی که میخواید در اتاق به کار ببرید بررسی کنید. این کار رو قبل از این که در مورد رنگ دقیق مورد استفاده خودتون تصمیم بگیرید انجام بدید چون برخی رنگ ها مثل بنفش یاسی یا آجری با کمترین تغییر در نور طبیعی یا مصنوعی، کاملا تغییر می کنند.
نور درخشان و طبیعی روز، بهترین نور برای کار کردنه و نور هالوژن هم بسیار به مشخصات نور طبیعی نزدیکه. لامپ های تنگستن یا لامپ های رشته ای هم ته رنگی از زرد و نارنجی دارند که بر رنگ آمیزی اتاق ها و اسباب، تاثیر میذاره. حتی نور طبیعی هم در طول روز تغییر می کنه. درست بعد از سحر، این نور به صورتی میزنه. اواسط روز این نور بیشتر زرده. درحالیکه هنگام غروب به قرمز متمایل میشه. تفاوت فصل ها و تفاوت های جغرافیایی هم نور طبیعی رو تحت تاثیر قرار میدن.
سقف سفید حدود 10 تا 15 درصد از نور رو بازتاب میده و از هر رنگ دیگه ای بهتره. برای همین مهمه که هنگام اضافه کردن رنگ و دکوراسیون اتاق، سقف و کف ها رو هم در نظر بگیریم. به طور معمول در طراحی دکور به سقف یک رنگ خنثی می زنند تا چشم به سمت اون کشیده نشه. به همین ترتیب سقف با مایه های کم رنگ به طور بصری ارتفاع و فضای اتاق رو افزایش میده و به چشم اجازه میده که روی دیوارها، رنگ و سایه دکوراسیون متمرکز بشه.
در این راستا تفاوت فصل ها هم از اهمیت زیادی برخوردارند. همون طور که مناظر مختلف در آفتاب تابستان و آسمان پاییز کاملاً متفاوت هستند، اتاق ها هم با هم تفاوت دارند. بنابراین چشم دارای خصوصیات ذاتی مقایسهست. حتی اگه یک ظرف سیب سرخ هم تحت نور خاصی یکم آبی به نظر برسه، چشم با رنگ دادن دوباره به سایر رنگ های اطراف این تفاوت رو جبران میکنه.
قبل از انتخاب رنگ اتاق فکر کنید که چطور و در چه زمانی از این اتاق استفاده می کنید. یک اتاق نشیمن با نور خوب طبیعی رو به راحتی می تونید به رنگ سیر در بیارید و اما توی اتاق های شمالی، نور طبیعی باید تا حد امکان با انتخاب ته مایه های کمرنگی از کرم یا زرد افزایش پیدا کنه. در اتاقی که پنجره کم داره و نورش مصنوعیه، رنگی رو انتخاب کنید که زیر نور لامپ خوب به نظر برسه.
رنگ و تناسب
انتخاب رنگ های مناسب به عنوان وسیله ای برای افزایش فضا و اندازه ی اتاق، معمولا در طراحی دکور مطرح میشه. با وجود این که قوانین خاصی در مورد ویژگی های بعضی رنگ ها وجود داره اما طراحان حرفه ای دکوراسیون، این قوانین رو نقض می کنند. محدودیت های تئوری رنگ ها رو کنار می زنند و راه حل هایی کاربردی ارائه میدن. قبل از طراحی دکوراسیون یک اتاق، درباره ی مشخصات اون و معماریش فکر کنید، ببینید روی چه عناصری میخواید تأکید کنید و چه عناصری رو میخواید مخفی کنید. بعد انتخاب رنگ ها رو حول این خصوصیات مثبت قرار بدید. مثلا میتونید به سقف بلند با نور طبیعی زیاد، مشخصه های غیر معمول معماری، اسباب بزرگ و رنگ شده توجه کنید. رنگ ها رو همچنین میتونید برای تبدیل اتاق های ناهنجار به اتاق های راحت تر به کار ببرید. مثلا شما میتونید از رنگ برای پوشاندن محدودیت های اتاق های کوچک، فضاهای بسته با سقف های کوتاه و فضاهای تیره استفاده کنید.
مثلا یک رنگ تیره مثل قرمز سیر روی دیوارها موجب محدود شدن فضا میشه و اتاق رو کوچک تر نشون میده اما در عین حال، اون رو راحت تر و صمیمی تر میکنه. حتی در اتاقی که از نور طبیعی و درخشان محرومه، قرمز میتونه حس راحتی و امنیت ایجاد کنه. سایر رنگ های مشابه که میتونید از اونها استفاده کنید شامل نارجی، قهوه ای و زرد روشن هستند. چنین رنگ هایی وقتی به تنهایی روی سقف به کار میرن، موجب میشن یک اتاق دراز پهن تر به نظر برسه و سقفش هم کوتاه تر جلوه کنه؛ به خصوص اگه کف اتاق هم پوشش تیره ای داشته باشه. هر رنگ تیره ای رو هم میتونید برای کاهش بصری ابعاد یک اتاق به کار ببرید. یک راهنمایی دیگه اینه که رنگ های ساده همیشه بیشتر از مایه های نقش دار، باعث باز شدن فضا میشن. به طور کلی، رنگ هایی مثل آبی، سبز، سفید و مایه های کمرنگ، بهترین انتخاب برای القای فضای باز هستند. البته آبی همیشه به عنوان یک رنگ سرد شناخته شده که باید با احتیاط از اون استفاده کرد اما دیوارهای به رنگ آبی تیره هم میتونن مثل دیوارهایی به رنگ قرمز تیره جذاب باشند.
نتیجه گیری
در نتیجه برای انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی باید عوامل مختلفی رو در نظر بگیرید. به همین دلیل آذین پلی نور محصولاتی رو تولید میکنه که میتونید رنگ اونها رو تا 16 رنگ تغییر بدین و تنظیم کنید. این محصولات بهتون امکان این رو میدن تا هر وقت دلتون خواست رنگ اونها رو تغییر بدید و هزینه بالایی برای تعویض المان های منزل پرداخت نکنید. آذین پلی نور به عنوان بزرگترین تولید کننده المان های نوری در خاورمیانست. برای دیدن محصولات به قسمت "محصولات" سایت یا شبکه اجتماعی آذین پلی نور مراجعه کنید.